Drobečková navigace

Úvod > Škola > Aktuality > Soutěž technických dovedností

Soutěž technických dovedností



Dnes byla na naší škole zahájena Soutěž technických dovedností pro vycházející žáky základních škol. Níže je uvedeno několik informací o soutěži.

  • Soutěž je organizována především pro chlapce, ale mohou se jí zúčastnit i dívky, které mají zájem o vzdělání v technických oborech. Žáci pracují podle jednotného zadání pod odborným dohledem učitelů odborného výcviku. Po vyhodnocení soutěže dostane každý žák svoji soutěžní práci a nejlepší žák každé školy obdrží navíc věcnou cenu a propagační předměty od pořádající školy.
  • Po ukončení pracovní činnosti jsou žáci ze všech zúčastněných škol informováni o nabídce oborů vzdělání, které mají možnost na naší škole studovat.
  • Na závěr je pro účastníky připravena exkurze, při které se seznámí s prostředím učeben pro programování CNC strojů, speciálními učebnami pro hydrauliku, pneumatiku a měření, s počítačovými a jazykovými učebnami a dílnami odborného výcviku a praxe. 
  • Na finančním zabezpečení této soutěže se podílí Pardubický kraj v rámci projektu Program na podporu a zajištění jiných soutěží regionálního významu.

SOTD2016.jpg