Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Škola > Školní jídelna > Informace o školní jídelně

Informace o školní jídelně



Školní jídelna • Závodní stravování • Rozvoz jídel

1budova sj 3.jpg
1budova sj 2.jpg
budovaŠJ.JPG

Moderní kuchyně - vaříme z čerstvých surovin!

Nerezové nádobí, čistota, moderní přístroje a zkušený tým kuchařek...

2kuchyn3.jpg
2kuchyn2.jpg
2mraznicky.jpg

Vaříme na tom nejlepším a s nejlepšími…pro Vás!

 sipky.jpg … moderní vybavení...moderní jídla

  • Moderní vybavení pro vaření kvalitních jídel.
  • Veškeré pracovní plochy a spotřebiče jsou z nerezové oceli.
  • KONVEKTOMAT
    • To nejlepší, co si může kuchyně přát.
    • Kombinace horkovzdušné a parní trouby.
    • Vyšší nutriční hodnota pokrmů při zachování vitamínů a minerálů.
    • Minimální tepelné ztráty – šťavnatá jídla!
    • Pečeme, smažíme, blanšírujeme, grilujeme a vaříme v páře!
  • Varné kotle: 600l, 2x 350l, 2x 70l.
  • Plynové trouby a nové smažící pánve. 

sipky.jpg … moderní vybavení a postupy přípravy jídel 

  • Systém uchovávání potravin splňuje nejvyšší nároky.
    • Zázemí disponuje několika chladícími centry.
      • Chladící skříně - oddělené mrazáky.
      • Ingredience mají „svoji“ lednici.
      • Moderní chladící technologie.
      • Maximální důraz je kladen na ČISTOTU!
    • Dva sklady koloniálních potravin.
      • Přísné dodržování skladovací teploty.
    • MASO připravujeme v oddělené místnosti – výhradně pro masné výrobky.
    • BRAMBORY skladujeme v temnu, chladu a suchu podle předpisů – oddělená místnost. 

sipky.jpg … jídla vaří zkušený a nadšený personál

  • Téměř tisíc jídel denně vaří
    • dvě směny zkušených kuchařek
      • Specialista na polévky, hlavní chody, omáčky,…
      • Vedoucí směny – garant kvality jídel.
      • Příprava snídaní, obědů a večeří.
    • Každoroční školení personálu o
      • dodržování hygienických norem,
      • bezpečnosti na pracovišti,
      • moderních trendech ve vaření. 

sipky.jpg … dodržujeme přísné normy

  • Zřizovatel: Pardubický kraj
    • …dodržování přísných hygienických standardů.
    • …dodržování norem a postupů při přípravě jídel.
  • Kvalitu kuchyně a její řízení kontroluje:
    • Česká školní inspekce
    • v souladu s vyhláškou č. 107/2005 sb.
  • Dodržujeme striktní pravidla a postupy. 

sipky.jpg … reference

  • Vaříme pro děti
    • Školky: Na Rovině, Kočička Kočí a další…
    • Školy: SPŠ Chrudim, Bohemia Chrudim, Montessori
  • Vaříme pro dospělé
    • Michálek s.r.o., Obara Corp., VZV Dlouhý s.r.o., Trispol a další.
    • Vlastní jídelna: Areál Transporta, starý závod. 

sipky.jpg …nevaříme z UHO ani kuřecí plátky s broskví

  • Své dodavatelé pečlivě vybíráme:
    • …pečivo: Pekařství Dymák, Heřmanův Městec
    • …maso: Řeznictví a uzenářství Francouz
    • …ovoce a zelenina: AJKA Medlešice
    • …potraviny: Hovorka Catering
    • …mléko a vejce: místní farmy – prodej ze dvora.
  • Vaříme z kvalitních surovin: Dr. Oetker, Knorr, Hügli, Kotányi, Vitana,…
  • Dodržujeme přísná pravidla certifikace HACCP.

 sgs.jpg

sipky.jpg Vyvážené jídlo dle spotřebního koše je to nejlepší pro vaše zdraví! 

  • Dýňová polévka, pórková polévka se šunkou, zeleninová,…
  • Přírodní vepřový plátek s pyré (brambory s trochou dýně),…
  • Fazolový salát, salát z červené řepy, těstovinový salát..
  • Rybí filé, plátky z ryby,…
  • Hovězí svíčková s brusinkami a plátkem citrónu, knedlík
  • Domácí vepřový guláš s těstovinami
  • Domácí buchty plněné tvarohem nebo mákem
  • Damátské čufty (mleté maso, rajčatová omáčka, rýže),…
  • Španělský ptáček, jasmínová rýže
  • Znojemská hovězí pečeně s rýží, vepřová kýta na paprice
  • Boloňské lasagně sypané parmezánem a další dobroty… 
3jidelna2.jpg
3jidelna4.jpg
3jidelna5.jpg

 Celou prezentaci je možno stáhnout zde ve formátu pdf.

 

Kontakt

Jan Zvolánek

vedoucí školní jídelny

+420 602 865 070

jídelna@sps-chrudim.cz
www.sps-chrudim.cz